mennyibe-kerul-egy-erkely-beepitese

Mennyibe kerül egy erkély beépítése?

Mennyibe kerül egy erkély beépítése?

Mennyibe kerül egy erkély beépítése? A tavasz beköszöntével egyre több időt szeretnénk a szabadban tölteni és újra birtokba venni a teraszunkat. Sajnos az esték még igen hűvösek így jól jönne egy kis időjárás elleni védelem. Az Önnek megfelelő nyitásmódozatokkal készítjük el erkély beépítését, melynek árai sok mindentől függnek.

Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy az erkély beépítése a legnagyobb beruházást igénylő megoldás a terasz időjárás elleni védelmének kialakítására. Azt szoktuk mondani, hogy nagyjából 100-200.000 forinttal érdemes számolni négyzetméterenként+áfa+szerelési díj.

Érdemes megnézni, hogy mi a különbség egy polikarbonáttal, üveggel fedett vagy télikertnek beépített erkély között. Rendkívüli befolyásoló tényező, hogy milyen nyitásmódokat alkalmazunk, hiszen a sima fix üveg mellett lehet kérni erkély ajtót, toló-bukó ajtót és harmonika ajtót is, melyeknek mind-mind külön ára van.

A válasz abban keresendő, hogy melyik megoldás, milyen időjárási viszonyok ellen nyújt védelmet vagy másképpen fogalmazva melyik évszakban, hány napon át és milyen biztonsággal akarjuk használni az erkélyünket. 

mennyibe-kerul-egy-erkely-beepitese
Mennyibe kerül egy erkély beépítése?

Mi ellen akarunk védekezni?

A különböző teraszmegoldások a következő időjárási körülmények ellen nyújthatnak védelmet:

  • eső
  • napsugárzás
  • szél
  • csapódó eső
  • nyári hűvös esték
  • tavaszi- és őszi hűvös nappalok​

Eső, napsugárzás, szél, hőmérséklet elleni védekezés

A legsokoldalúbb, legtöbb igényre megoldást kínáló erkély védelmét, mindenképpen a hőszigetelt erkély beépítés jelenti, hiszen így egy újabb helyiséget nyerünk lakásunkhoz, melyet 4 évszakon keresztül használhatunk.

Kiemelkedő előnye az általunk megépített előtetőknek, hogy télikert tető lehet belőle, amivel az oldalirányú időjárásvédelmet tudjuk biztosítani. Az erkély beépítés ára nagyban függ a magasságától, így nehéz irányárat mondani rá. A költségeket összeszámolva egy 3×4 m alapterületű, két oldalon nyitott erkély télikertté alakítása nagyságrendileg 1,5-2 m Ft-ba kerül. Ehhez jön hozzá a szerelés ára, ami a télikert szerkezeti nettó árának kb. 30%-a. 

Ha ennél kisebb költségvetésű beruházásban gondolkodik, akkor sem kell lemondani teljesen az időjárás elleni védelemről. Ahhoz, hogy ezek közül választani tudjon, kérje szakember segítségét, akivel közösen átbeszélhetik az Ön teraszhasználati szokásait és az Önt zavaró időjárási helyzeteket. 

Ajánlatot kérek

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.