Átlátszó terasztető

Átlátszó terasztető polikarbonát vagy üveg borítással?

Átlátszó terasztető milyen típusú fedéssel a legjobb? Tényként megállapíthatjuk, hogy sokkal több terasz kap polikarbonát fedést, mint üveg előtetőt, annak ellenére, hogy  a polikarbonátnak az üveggel szemben sokkal több a hátrányuk, mint az előnyük:

  • Fényáteresztő képességük min. 20%-kal rosszabb mint az üvegé, így leárnyékolják a teraszt ill. a belső helyiségeket.
  • UV fény hatására idővel elszíneződnek, elöregszenek
  • Nem karcállóak, így felületük rövid idő alatt karcossá válnak
  • A tetőlemezként használt lemezek légkamrásak, üregesek, emiatt nagyon felerősítik a kopogó hangot (pl. eső)
  • Nem lépésállóak, ezért a tisztításuk nehézkes lehet

Az átlátszó terasztető előnyként csupán két dolgot lehet említeni:

  • könnyebb az üvegnél, ezért gyengébb teherbírású tartószerkezetre is fektethető
  • lényegesen olcsóbb az üvegnél

Fentiekkel kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy a statikai tervezésnél nem csak a tető súlyát illene figyelembe venni, hanem a szabványokban előírt 125 kg/m2 hóterhelést is.

atlatszo-teraszteto
átlátszó terasztető

Előtető fából? Mi ennél jobbat ajánlunk!

Nem készítünk fából, acélból elő tetőt, mert nem időtállók. Mi a modernebb anyagokat, profi módon használjuk és modernebb átlátszó terasztető alakzatokat készítünk előtetőként. Mi tervezzük meg a terasz, télikert, terasztető, pergola gyártását, kivitelezését a vevő elképzelése szerint. Vállalunk akár 10 métert áthidaló elő tetőként, vagy sátor váz gyártásánál is.

Az Aliplast profilokból készült télikert elő tető,függönyfal, sátor váz, nagy teherbírású. Általunk fejlesztett alumínium profilból készült medencefedés, pergola elő tető  kiváló  minőségű, amit lehet színterezni, festeni, vagy műanyag takaróval takarni, ezért nem igényel utólagos kezelést.

Mit válasszon?

Átlátszó terasztető szerelését országosan végezzük, fedett terasz tervezését, nagyobb terasztetőnél helyszíni felmérést is vállaljuk ingyenesen: Magyarország területén elsősorban Budapesten, Pest megyében: Érden, Budaörsön, Mogyoródon, Veresegyházán,  de dolgozunk Zalaegerszegen, Sopronban, Győrben ,Debrecenben, Miskolcon, Egerben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Veszprémben, Szolnokon, Nyíregyházán és fel sem tudjuk sorolni, hogy hány településen van már referenciánk. A terasz megtervezése nagy körültekintést igényel, mivel a későbbiekben már csak nehezen, nem ritkán jelentős költségekkel módosítható. Kérje szaktanácsadóink segítségét árajánlatkérés formájában.