Télikert építése

Télikert építése

Télikert építése országosan. Télikert építés és kivitelezés, terasz beépítés. Prémium hőszigetelt télikertek építése – ez a PARTNER-DOORS Kft. fő törekvése és tevékenysége. Emellett, medence fedés, elő tető gyártás, kocsibeálló építés, függönyfal tervezés is feladatunk.

Télikertet szerelünk, nem csak Magyarországon, hanem Szlovákiában, Ausztriában, Németországban is. Télikert építése és kivitelezés, terasz beépítés mellett, medence fedés, elő tető gyártás is feladatunk.

telikert-epitese
télikert építése

A cégünk a hőszigetelt télikert építése mellett más területen is képviselteti magát. Gyártott és forgalmazott termékeink, szolgáltatásaink: télikert gyártás, télikertek építése, függönyfal, elő tető, nyílászárók, télikertek, szúnyogháló, toló-bukó erkélyajtó, harmonika ajtó, medencefedés, terasztető.

Egészítse ki nappaliját egy szép, világos télikert résszel a virágok, egy asztal és egy ülőgarnitúra számára, melynek eddig sehol sem talált megfelelő helyet a lakásban!

A terasz télen és nyáron sem használható megfelelően, ezért a télikert építése előtt a jól tervezett szellőzésű, megfelelően árnyékolt hőszigetelt télikerttel, egy négy-évszakos új szobát nyerhetünk! Mennyibe kerül egy télikert és az árakat mi befolyásolja?

A medence, vagy a jakuzzi lefedésére, a télikert építése a megoldás. A hőszigetelt télikert egész évben használható és benne fürdőház kialakítása is lehetséges a családnak és a barátoknak is. Télikertbe kerülhetnek a trópusi növények is a téli időszakra, pálmák, citromfa, orchideák és bármi, ami nem szereti a hideget.

Étterem vagy kávézó ideális kiegészítése egy szép télikert-rész. A télikert oldalfalak nyáron szinte teljesen kinyithatók toló-bukó, vagy oldalszélességben harmonika szerkezetekkel.

A télikert túlzott felmelegedése ellen is van megoldásunk motoros karos napellenző valamint motoros redőny, illetve szövetes árnyékoló formájában.

A télikert építése esetében, optimális egy fix tetőszerkezet és nagy tolóajtók az oldalakon. A télikert tetőbe opál polikarbonátot, napvédő üveget vagy sima üveget is lehet építeni, hogy a túl sok fény ne vakítsa el az asztalnál ülőket, és csökkentsük a helyiség felmelegedését.

Az alumínium télikert a statikai jó tulajdonsága miatt, tető kialakítás és nagy felületek esetében nélkülözhetetlen>>>>

telikertek-epitese
télikertek építése

Fűtés

A jelszó: „konvenciós”, vagyis hőáramlással működő fűtéstípus! Az álló levegő sokkal kevesebb nedvességet képes magában tartani, mint az azonos hőfokú mozgó levegő, így ha áll a levegő, sokkal nagyobb mennyiségű pára csapódik ki az üvegeken és a profilokon. A radiátor, vagy a különböző hő-légbefúvók a leghatékonyabbak a télikert fűtésére. Jó hőérzetet biztosít még a télikertben a hősugárzó, ami egy bizonyos körben koncentráltan melegíti az ott tartózkodókat. Ez főként éttermekben bevált módszer a hidegebb napokon.

A télikertek építése során az oldalfalak mentén a padlóban elhelyezett szegélyfűtés szép és praktikus megoldás, de csak a légforgatós típus, mivel ez intenzíven áramoltatja a meleget az ablakok előtt, ami csökkenti az üvegekről sugárzó hideg érzetét, és megakadályozza a páralecsapódást. Ugyanígy esztétikus lehet a télikert falak mentén szakaszosan elhelyezett kisméretű radiátorok sora.

A télikert építése és fűtés megtervezését célszerű gépész szakemberre bízni, aki az üvegszerkezet általunk megadott hőtechnikai paramétereinek, a lakóépület meglévő fűtési rendszerének, az épület tájolásának, a télikert várható funkciójának, valamint az épület méretének függvényében tudja az ideális fűtéstípust kiválasztani, és azt a szükséges hőmennyiségre méretezni a télikertre.

Télikert építése: szellőztetés – megfelelő légcsere

A télikert készítésénél, még a tervezéskor az egyik legfontosabb szempont a nyílászárók elhelyezése, és nem csak közlekedési szempontból! A cél a télikertnél, minél nagyobb nyithatóság a nyári időszakra! Télikertek építése folyamán a nyílászárók kialakításának igazából csak pénztárcánk szab határt, mivel a legnagyobb nyári melegben a legkisebb légmozgás is számít és hűsítő érzést kelt a télikertben. Meleg levegőjű zárt térben nem sokáig bírjuk.

Más szempontból viszont a sok nyílászáró behozza az árát. Ez ugyanis a legolcsóbb módja a télikert légkondicionálásnak (bizonyos korlátozásokkal természetesen). Ha a télikertben „mindent kinyitunk”, akkor nincs is szükség a szellőztetésre, mivel szinte a szabadban vagyunk, csak a télikert tető van a fejünk fölött. Ez az optimális állapot, ezek a télikertjeink működnek a legjobban minden évszakban, árnyékolás és légkondicionálás nélkül.

A következő lehetséges mód, ha a télikert építése folyamán a betervezett nyílászárókat jól helyezzük el, például az átellenes sarkakon, a legalacsonyabb és legmagasabb pontokon. Ehhez társulhat az épület mérete szerint számolt mennyiségű sávszellőző, melyeket a szerkezetekben az üveg alatti illetve feletti sávokban helyezünk el. Ezek nyitott és zárt állapotba kapcsolhatóak, de általában egész évben nyitva tartjuk őket, hogy egy minimális légmozgást az ablakok csukott állapota esetén is biztosítsanak.

Méretezett légkondicionáló berendezés kiegészítheti, illetve kiválthatja az eddig felsorolt lehetőségeket.

Kérjen árajánlatot>>>>