Terasz beépítés árak

Terasz beépítés árak

A terasz beépítés árak nálunk a legkedvezőbbek. A terasz beépítés igénye erősödőben van, ez köszönhető az egyre szélsőségesebb időjárásnak is.

Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hogy az életterüket komfortosabbá tegyék, minden évszakban használható legyen a szinte minden háznál megtalálható viszonylag nagy kihasználatlan tér.
Vacsora a szabad ég alatt a hűvösebb napokban is, a természet közelségét érezve.

Terasz beépítés árak miatt Érdemes végiggondolni, hogyha elkezdjük tervezgetni a terasz beépítést milyen lehetőségek közül választhatunk, a legegyszerűbb megoldásoktól a legbonyolultabb kialakításokig.
A lehetőségek számbavételéhez a saját szempontjait kell mérlegelnie, hiszen Ön dönti el, hogy hol és mennyi védelmet szeretne a nap az eső, a szél ellen, és mennyire szeretné kizárni vagy beengedni a külvilágot.

Csak a képzelet és a pénztárca szab határt az Ön elképzeléseinek. Oldalunkon részletesen tájékozódhat, Önnek melyik a legkedvezőbb megoldás.

Hőszigetelt terasz beépítés árak

Komfortosabb és erősebb teraszbeépítéseket valósíthatunk meg a hőszigetelt szerkezetekkel. Az ilyen szerkezetekkel beépített terasz lakótér minőségű, télen fűthető, nyáron hűthető.
Az oldalfalak lezárását számtalan nyithatóság teszi komfortosabbá. A hagyományos bukó-nyíló ablaktól – a teljes felületben nyitható hőszigetelt harmonika ajtóig.

Hőszigetelt terasz beépítés árak, nyílászáró fajtái:

Klasszikus csak nyíló kialakítás: Normál nyithatóságú ablak, vagy ajtó, ahol csak egy irányban lehetséges az adott nyílászárót kinyitni. Leggyakrabban bejárati ajtók esetében alkalmazzák.

Bukó-nyíló: A bukó-nyíló ablak vagy terasz ajtó, olyan vasalattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a két irányban történő nyitást. Lehetőségünk van arra, hogy az ablak vagy ajtó teljes felületét nyissuk, vagy a nyílászáró felső részénél csupán résnyire billentjük a nyílászáróinkat.

 

 

Toló-bukó: A toló-bukó erkélyajtó az egyik legkedveltebb típusok közé tartozik. Egy toló-bukó szerkezet 50 % fix és 50 % eltolható részből áll. Ezen szerkezetek vasalati rendszere lehetővé teszi, hogy akár 170 cm széles eltolható felület legyen. Működésük könnyű és kényelmes, zárásuk tökéletes. A toló szárny egy sínkialakításban tolhatók el a fix rész előtt, így a szárny nyitott állapotban nem vesz el helyet a térből. Létezik kétszárnyú változatuk is, ebben az esetben középről tolható el két oldalra a két szárny. Ezzel a megoldással nagy nyitott felületet kapunk. Mindkét szárny buktatható.

Harmonika ajtó: A teljes nyílásméret kinyitható, így a teljes felülete szabadon átjárható. A szárnyak harmonikaszerűen egymásra lapozhatóak. Nyitáskor, és záráskor helyet vesznek el a térből. Alumínium süllyesztett küszöbbel is rendelhető a terasz harmonika ajtaja.

Hőszigetelt üvegezés

A terasz beépítés árak-at mi minden befolyásolja egy korszerű hőszigetelő üveg tulajdonságait?
– üveg típusa
– rétegek száma
– bevonat
– gázkitöltés
– távtartó

A jó minőségű hőszigetelt üveg legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy három rétegű ablaküveg készül, amely azonban mégis egy építőelemet jelent. Az elmúlt évtizedben – mint sok más iparágban – az építőiparban is jelentős technológiai fejlődés zajlott le. Az életminőséggel szembeni várakozások sok esetben új építőipari anyagok megjelenését hozták magukkal, ezzel együtt a hagyományosnak mondható anyagok körében is megújulás figyelhető meg. Ez történt az üvegipar területén is. Ennek az úgynevezett hőszigetelő üvegszerkezetnek mérhető fizikai jellemzői vannak. Terasz beépítés árak. A legfontosabb ilyen jellemző az “u” érték (korábban “k” érték), amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hőveszteséget mutatja. Ha ez az adat u érték 1,1 W/m2K, ez azt jelenti, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Kelvin fok benti-kinti hőmérséklet különbség esetén sem haladja meg az 1,2 Wattot négyzetméterenként.

terasz-beepites-arak
Terasz beépítés árak

Hőszigetelés

• Hagyományos hőszigetelő üvegszerkezetek (Ug=2,8 W/m2K)
• Fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (Ug=1,4 W/m2K)
• Argon gázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (Ug=1,1W/m2K)
• Háromrétegű, argongázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (Ug=0,7 W/m2K)

Kétrétegű, Low-E bevonatos argon gáz töltésű üvegezés

Az úgynevezett Low-E (low emission= alacsony kibocsátású) bevonattal a hőszigetelő tulajdonság nagy mértékben javítható, ezért ma már majdnem minden üvegezést így készítenek el. Levegő kitöltéssel és Low-E bevonattal 1,3- 1,4 W/m2K U-érték érhető el. 1,0- 1,1 W/m2K érték eléréséhez már nemesgáz kitöltésre van szükség, a leggyakrabban argon gázt használnak.

Három rétegű üvegezés

Továbbra is argon gázzal kitöltve a légréseket, Low-E bevonatot használva, de nem kettő, hanem három réteg üvegezéssel 0,7 W/m2K értékre csökkenthető a hőátbocsátási tényező.

Ragasztott biztonsági üvegezés

A ragasztott üveg kettő vagy több üvegréteg polivinilbutil fóliával történő összeragasztása során jön létre. Maga a fólia lehet különböző vastagságú, a biztonsági igényeknek megfelelően. Az eljárás első lépcsőjeként a megtisztított üvegfelületre felterítik a fóliát, majd hengerlés és vákuum segítségével létrehozzák az elsődleges kötést. Ezt követően az autoklávban 16 BAR nyomáson 120 celsius hőmérsékleten jön létre a végleges kötés a fólia és az üvegfelület között.

A ragasztott üveg biztonsági szempontból meg kell feleljen a vagyonvédelmi, személyvédelmi szempontoknak egyaránt. Ennek megfelelően ellen kell álljon a behatolási kísérleteknek, átdobásnak, átesésnek, speciális esetekben lőfegyvernek, robbanásnak, valamint üvegtörés esetén a fóliarétegnek rögzítenie kell a törött üvegcserepeket, amik így nem tudnak személyi sérülést okozni.

Ragasztott biztonsági üvegek jellemzői

• fényáteresztőképesség (víztiszta fólia felhasználása esetén) a síküvegévelközel azonos
• magas UV – szűrő képesség
• bevonatolható, jó megmunkálható
• törés estén is a nyílást zárva tartja, idegen tárgy behatolását, beesését megakadályozza, véd a lezuhanás ellen
• A fóliához tapadó üvegszilánkok nem okoznak sérüléseket
• hőszigetelő üvegszerkezetben jobb hangszigetelési érték
• a kész laminátum nem edzhető és nem előfeszíthető
• a ragasztott biztonsági üveg mechanikai illetve hőterheléssel szembeni viselkedése a float üvegére hasonlít.

ClimaGuard Solar üveg

Olyan síküveg termék, amelynek felületén egy átlátszó, különlegesen vékony bevonat található.

Ennek köszönhetően a magas fokú fényáteresztés (66 %), a kiváló hőszigetelés (Ug=1.1 W/m2K), valamint a naphő elleni védelem (a naphőnek csak a 42 %-át ereszti át), egyaránt biztosított ugyanazzal az üvegezéssel. A ClimaGuard Solar üveggel jelentősen csökkenthető a szobába jutó naphő, mivel ez az üveg ebből csak 42 %-ot ereszt be. Alacsony hőáteresztési képessége biztosítja a megfelelő komfortérzethez szükséges belső üvegfelületi hőmérsékletet. Emellett légkondícionáló berendezés esetén, nyáron jelentős energia megtakarítás is elérhető.

Hőszigetelés nélküli terasz beépítés árak

Ha a teraszbeépítésnek nem az a célja, hogy a lakóteret bővítsük akkor a lapozható vagy eltolható üvegfal a megoldás. Hőszigetelés szempontjából nagyon rossz, de az esőtől és a széltől megóvja a bent tartózkodókat.

Az ilyen esetekre ajánljuk a lapozható üvegfalat.

Alumínium keretszerkezeteken kívül nincs más tartóelem, a kilátást nem zavarják függőleges oszlopok, nem szükséges ajtó vagy ablak kivitelezése, a nyílást tetszőlegesen szabaddá tehetjük részben vagy egészben. A szerkezet kezelése egyszerű, szerkezeteink minden esetben statikailag egyedileg méretezett elemekből készülnek.

Hőszigeteletlen rendszerek, alapvető felépítése

A rendszer lényege az egyszerűség. Tulajdonképpen vasalat rendszerből, illetve üvegfalból, polikarbonátból, illetve vékonyfalú műanyagból készült oldalfalakból állnak.
Polikarbonát általában 10 mm-es, a vékonyfalú műanyag lemez (plexi)4-8 mm –es vastagsággal rendelkezik. Az üvegeknek edzett üvegeknek kell lenniük, ezért 8 mm-es edzett üveget szokás oldalfalakban alkalmazni.

Sokan nem figyelnek a fej feletti üvegezésre, pedig ez nagyon lényeges szempont, hiszen ha bármilyen okokból (jégeső, vandalizmus) az üveget ütés, vagy károsodás éri, akkor éles szilánkok szóródnak szét, amely balesetet okozhat. Az ilyen balesetek elkerülése érdekében javasolt, sőt, előírás, hogy a fej feletti üvegeknek biztonsági üvegeknek kell lenniük. Ez igaz nem csak télikert kialakításánál, hanem az egyszerűbb teraszbeépítésre is igaz.

A rendszer vázát általában egy keretváz, horganyzott zártszelvényből, illetve, rozsdamentes acélból, vagy alumíniumból érdemes elkészíteni. Az esztétika úgy valósítható meg leginkább, hogy eleve a falban, illetve a padlóban süllyesztés kialakításával, már előre elkészítik a vasalat fogadására alkalmas helyet. Így lényegében, csak az üvegtáblák látszanak, illetve az üvegtáblákat rögzítő elemek.

Az üvegtáblák mobilitását, többféle megoldással is létre lehet hozni. Az egyik legszívesebben alkalmazott rendszer, amikor több sín fut egymás mellett és az üvegfalakat, ezekben a sínekben lehet mozgatni.

A másik nagyon kedvelt módszer, amikor az üvegtáblák egy sínben mozognak, két görgő segítségével pedig lapozhatóvá válnak az üvegfalak.

 

Természetesen, hagyományosan egy irányban nyíló szárnyakkal is megoldható a kivitelezés, ámbár ez a megoldás nem sokban különbözik a hőszigetelt rendszernél alkalmazott megoldástól.
Az üvegtáblás rendszereket, tehát üvegfalakat leginkább beltéri felhasználásra javallják, ámbár nyílt térben is alkalmazható, de figyelemmel kell lenni az imént leírt szempontokra, tehát arra, hogy gyakorlatilag a hőszigetelés nem valósul meg semmilyen módon, azonban az üvegfalak ára azonos, sőt bizonyos esetekben jóval meghaladja a hőszigetelt rendszer árát.

A szerkezet előnyei:
– Egyszerű
– Esztétikus
– Kis helyet foglal el a térből
– Mivel nem minősül lakótér kiegészítésnek, az építés nem bejelentés köteles, (amennyiben tartószerkezetet nem érint)

A szerkezet hátrányai:
– Nincs hőszigetelés
– Üvegfal esetében, egy kisebb fizikai behatásra is fennáll az üveg törésének esélye.
– Plexi, vagy polikarbonát sajnos nem időtálló. (halványodik, kopik)
– Beépítés költsége általában meghaladja a hőszigetelt rendszerek költségét, mivel sokkal precízebb, időigényesebb munkát igényel, így tovább tart a beépítés.

Kérje ingyenes árajánlatunkat>>>