Átlátszó tető teraszra

Átlátszó tető teraszra

Az átlátszó tető teraszra üvegborítással mellett legtöbbször azt hozzák fel, hogy jól szigetelhető, ezért nyáron, a tűző nap ellenére is kellemes hőmérséklet van alatta, nem hevül át a terasz. Ez nyilván nyomós érv egy balatoni nyaraló esetén, ahol kizárólag a nyári iskolai szünet idején tartózkodik a család. Nagyon előnyös azonban egy családi ház esetén is, mivel a fix fedésű terasz tavasszal és ősszel is használható, mert a Nap jótékony sugárzása átjut az üvegen. Még a kellő napsugárzás hiányában is, az évszaknak megfelelő átlagos hőmérséklet (16-18C fok) mellett elegendő hőt biztosít az alatta eltöltött időhöz.

Teljesen ellentétes a helyzet a polikarbonát fedésnél. Az átmeneti időszakokban (vagy akár nyáron a kora reggeli órákban) elegendő napsugárzást enged át, ahhoz, hogy kellemesen érezzük alatta magunkat.

Vagyis megállapíthatjuk, hogy a két fedés típus között a legfontosabb döntési szempont az az, hogyan és mikor kívánjuk használni a teraszunkat.

atlatszo-teto-teraszra

Kérdés, van-e olyan megoldás, ami a nyári és az átmeneti időszakokban történő használatot is lehetővé teszi?

Az átlátszó tető teraszra fedésnél a tűző nap ellen textilárnyékolókat alkalmazhatunk. Ezek hatékonyan védenek a melegtől.

Kérjen Ön is árajánlatot>>>>