Nyitott terasz beépítése

Nyitott terasz beépítése

A nyitott terasz beépítése számos előnnyel járhat. A terasz ideális helyszínt nyújthat a családunk vagy barátaink számára egy kis pihenésre vagy ebédre.

A terasz esetében ezt sajnos csak akkor élvezhetjük zavartalanul, ha az időjárás is úgy akarja. Egy-egy hirtelen jött eső könnyű szerrel elronthatja az összejövetelt. A terasz beépítésével egy természetes megvilágításban gazdag, időjárástól védett helységgel bővíthetjük ki otthonunkat.

Nyitott terasz beépítése, télikert kialakítás a meglévő teraszon

A terasz beépítésével egy modern télikerttel azonos funkciójú helységet kapunk, mely nem csupán védve lesz időjárás szeszéjeitől, hanem számos további előnnyel is jár. A zárt helyiségnek köszönhetően az itt tárolt bútoraink, növényeink védve lesznek a fagytól, széltől és az elázástól.

A nagyméretű üvegtábláknak köszönhetően a helység szinte bármelyik szobanövényünknek ideális környezetet biztosít. A nagy mennyiségű természetes fény az itt tartózkodók jó közérzetét is elősegíti, a természet közelségét védett körülmények között élvezhetjük.

A nyitott terasz beépítés hőszigetelt elemek felhasználásával történik. A fából, műanyagból vagy alumíniumból készült szerkezet hatékony hőszigetelését jól záródó nyílászárók, valamint hőszigetelt üvegezés is elősegíti. A helyiség hőszigetelése akár gazdaságos fűtést is lehetővé tesz, így akár egész évben használhatjuk a helységet.

A beépített terasz számos funkciót elláthat, az itt kialakított étkező vagy pihenőhelységek a nagyméretű üvegtábláknak köszönhetően egyedi látványt nyújtanak a bent tartózkodóknak. Amennyiben biztonsági üvegtetővel látjuk el, a kialakított télikert akár este is csodás látványt biztosít használói számára.

Nyitott terasz beépítése, valamint a lehetséges alapanyagok

A nyitott terasz beépítése során többféle alapanyagból készült szerkezet közül választhatjuk ki az igényeinknek, valamint pénztárcánknak megfelelőt. A kiválasztott alapanyag mellett a télikert hőszigetelt üvegezéssel, valamint hatékonyan záródó nyílászárókkal kerül felszerelésre a maximális kényelem érdekében.

A terasz beépítése során a helyiség tetőszerkezetét biztonsági üveg, illetve polikarbonát lemezek felhasználásával is kialakíthatjuk.

Nyitott terasz beépítése műanyag profilokból

Az épület nyílászáróihoz hasonlóan a műanyag elemek egy kiváló ár-érték arányú szerkezet létrehozását teszik lehetővé. A PVC-ből készült műanyag profilok hatékony hőszigetelése, valamint egyszerű használata a barátságos árral párosítva sok ember számára teszi vonzóvá.

A műanyag télikert felületére és szerkezetére nincs káros hatással az időjárás, nem hajlamosak a vetemedésre, valamint a rozsdától sem kell tartanunk. Az üreges kialakítású műanyag profilok belsejében található légkamrák biztosítják a megfelelő hőszigetelést a szerkezet számára.

A műanyag télikert nem igényel festést, felületükre pedig nincs hatással a rájuk hulló csapadék, fagy, valamint az erős UV sugárzás sem. Karbantartásuk és tisztántartásuk könnyedén és gyorsan elvégezhető, így nem jár különösebb erőfeszítésekkel.

nyitott-terasz-beepitese-muanyag-profilokbol

Nyitott terasz beépítése alumínium szerkezettel

Az alumínium szerkezetnek köszönhetően a nyitott terasz beépítése a legintenzívebb használatnak is könnyen ellenálló, szinte örökéletű szerkezetet eredményez. Az alumínium kiváló alapanyag, segítségével pedig hosszan tartó, eleganciát sugárzó helységgé alakíthatjuk a terasz a beépítést követően.

Az alumínium profilok a RAL színskála bármelyik színével elláthatóak, a szinterezésnek köszönhetően pedig nem pereg le festék a felületükről. Az alumínium szerkezet újrafestésére csak a felületük sérülése esetében lehet szükséges.

nyitott-terasz-beepitese-aluminium-szerkezettel