Könnyűszerkezetes terasz beépítés

Könnyűszerkezetes terasz beépítés – négy évszakon át a teraszon

Könnyűszerkezetes terasz beépítés. A megfelelő terasz falak, terasz üvegezés kiválasztásával megfelelő hőszigetelést érhetünk el.

Könnyűszerkezetes terasz beépítés előnyei:
 1. véd a csapadék ellen
 2. az üvegezésnek köszönhetően a terasz világos marad.
 3. teraszát könnyen és gyorsan zárttá vagy nyitottá tudja tenni a megfelelő nyílászárók beépítésével
 4. véd az időjárás viszontagságaival szemben, mivel vízálló, jó hő és hang szigetelő,
 5. a beépített terasza a megfelelő árnyékolással a nyári tűző napsugarak ellen is véd
 6. Könnyűszerkezetes terasz beépítés során Ön többféle típus közül választhat, hogy megtalálja a háza stílusához ideális szerkezetet
 7. a terasz építéssel vagy terasz beépítéssel tényleges lakótérrel bővítheti házát, mellyel javíthatja az életminőségét
 8. prémium kategóriás rendszer, mely megfelelő hőszigetelési értékkel bír ahhoz, hogy homlokzati falként, nyílászáróként is tökéletesen funkcionáljon
 9. Ön minden időjárási körülmény közepette maximálisan kihasználhatja a beépített terasza nyújtotta lehetőségeket: védelmet nyújt az eső, a szél, vagy a hűvös idővel szemben, ugyanakkor minden fényt átengedve engedi élvezni a teraszon eltöltött időt a nap bármely szakában.

Térkapcsolatok a könnyűszerkezetes terasz beépítéssel

Gondolkozott már azon, hogyan bővíthetné hasznosan lakóterét? Szeretné egész évben kihasználni a terasza nyújtotta lehetőségeket? Van már ötlete, hogy miként tehetné még élvezhetőbbé- élhetőbbé erkélyét? Világos nappalit szeretne, de nem akarja fix üvegfallal korlátozni magát? Ismerkedjen meg a nálunk gyártott új homlokzati nyílászárók, egyedülálló világával, ahol az erkélyüvegezés, toló és toló-bukó a harmonika üvegfalak-ajtók, a modern üvegházak és télikertek már nem a jövő zenéi!

Mi merjük felkarolni a minőséget és ABLAKOT, NYÍLÁSZÁRÓT, TÉLIKERTET GYÁRTUNK. Terasz tervezés szakaszában kell ma már gondolni arra, ha a terasz beépítésre kerül, akkor az alakja-formája megfeleljen az Ön elképzeléseinek, illetve hogy a lakás építésével összhangban legyen. Terasz készítés, építés, kivitelezés folyamán, pedig a megfelelő szigetelésre is gondolni kell, mert ha télikert kerül a teraszra, akkor a télikert építése már nem okozhat hőhidat. A könnyűszerkezetes terasz beépítés típusai, a terasz építéskor már az alap miatt, a télikert vonalvezetése miatt eldől.

Könnyűszerkezetes terasz beépítés alakja

Az épített terasz alakja mellett az árnyékolása is meghatározza a télikert árát, ezért tervezéskor figyelembe kell venni ezt is. A télikerttel történő könnyűszerkezetes terasz beépítés rendszere nem szab határt az elképzeléseinknek, de hat a télikert árra, a toló, toló-bukó és egyéb nyílászárók beépítésére is. Mi ezeket az elképzeléseket a terasz készítés, terasz beépítés, télikert készítés folyamán megvalósítjuk, megépítjük, hogy Önnek is megfelelő áron tudjuk beépíteni könnyűszerkezettel a teraszát. A könnyűszerkezetes terasz beépítés ára a minőségtől nagymértékben függ. A könnyűszerkezetes terasz beépítés, terasz készítés, télikert építés nagy szaktudást igényel, ezért azt bízza a gyártóra, mert az ára sem mindegy az Ön részére.

Ha családi házának teraszát még jobban ki szeretné használni, javasoljuk a könnyűszerkezetes terasz beépítését, hiszen az számos előnnyel járhat. A terasz az otthona egyik legfontosabb pihenőhelye, lehetőséget ad a ruhateregetésre, baráti összejövetelek számára és még számos egyéb funkciót tölthet be. Ha a kilátás is remek az Ön teraszáról akkor tovább fokozható a élmény. Tulajdonképpen Ön egy plusz szobát nyer beépített terasza által.

Milyen előnyökkel jár a könnyűszerkezetes terasz beépítés?

 • Új zárt teret nyer otthonában, amelyet sokoldalúan használhat fel
 • A családi baráti összejöveteleket nem befolyásolja többé az időjárás
 • Energiát takaríthat meg a segítségével
 • Szobanövényei számára ideális helyet alakíthat ki
 • Esős időben is száradnak a kiterített ruhák
 • A beépített terasz praktikusan berendezve új tároló területet jelent
 • Dolgozószobának is használhatja teraszát

A már meglévő könnyűszerkezetes terasz beépítése jelentős megtakarítást eredményezhet a fűtési költségekben, a hő híd megszüntetésével illetve a modern szigetelési eljárások alkalmazásával.

Mit jelent a hőhíd?

A hő terjedése nagyon hasonló a vízéhez: mindig megtalálja a legkönnyebb utat ahol távozhat és nem megfelelő zárás esetén nehéz gátat szabni neki. A hő olyan anyagokon keresztül tud távozni az otthonunkból, amelyek kiváló hővezető képességgel rendelkeznek. A teraszok építése során igen gyakran használt vasbeton lemez is remek hővezető képességgel bír, ezzel már akaratunk ellenére be is biztosítottuk magunknak a magasabb fűtés számlát. Összehasonlításként: a családi házak esetében igen gyakran használt szigetelőanyagokhoz képest a vasbeton hővezető képessége megközelítőleg 86-szor nagyobb. Ez az adat nem kíván további meggyőzést.

Ez az oka annak, hogy a vasbeton terasz az Ön otthonában egy lyukas edényhez hasonlatos, amely folyamatosan engedi szivárogni magából a vizet, a különbség csupán az, hogy terasza ugyanezt a meleg levegővel teszi. A szivárgó víz példájánál maradva, ahogyan egy apró lyukon is jelentős mennyiségű víz távozhat, ha van rá elég ideje, akkor belátható, hogy az Ön otthonának melege is képes folyamatosan távozni a nyitott teraszon keresztül.

Miért velünk építtesse be teraszát?

Mi a terasz beépítés legújabb dimenziójával ismertetjük meg Önt. A különböző üvegezési technikánkkal az eddig az év kis hányadában használható teraszát négy évszakossá, komfortosabbá teheti könnyűszerkezetes terasz beépítéssel, hasznos új lakóteret nyerve és ingatlana esztétikai és anyagi értékét is növelve. A lezárt terasz üvegfelületei úgy biztosítják pihenése zavartalanságát az időjárás kellemetlenségeitől, hogy közben a napfény áldásos hatását is élvezheti, mintha a szabadban lenne és egyetlen mozdulattal ki is léphet a kertbe. A könnyűszerkezetes terasz beépítés esetén eddig csak kedvező időjárás esetén használt teraszát akár télikertté is átalakíthatja. A növényei dús növekedéssel fogják viszonozni az extra fényt amit kapnak.

A könnyűszerkezetes terasz beépítés a fő szakterületünk. A terasz beépítés nagy szakértelmet igényel. A télikert gyártás, építés közel áll hozzánk. Profi csapat vagyunk ISO minősítéssel.

Milyen előnyökkel jár az általunk beépített terasz?

Tőlünk az Ön számára és az Ön otthonához legtökéletesebben illő megoldást fogja kapni. Az eddig megszokott kilátást továbbra is ugyanúgy élvezheti, védve a külső hatások: por, zaj, szél, eső, rovarok ellen. Remek helyszínéül szolgál a lezárt terasza az esti borozgatáshoz, délutáni lustálkodáshoz az időjárástól függetlenül. Energiát takarít meg a szigetelt üvegfelületek segítségével Biztonságos megoldás a gyermekek számára is. A terasz beépítés növeli ingatlana értékét, új hasznos, esztétikus és praktikus életteret nyer beépített teraszával. A megfelelő nyílászárók és árnyékolók használatával télen meleg, nyáron szellős terasz tulajdonosává válhat.

Sokéves szakmai tapasztalatunkkal az Ön otthonához legtökéletesebben illeszkedő megoldáshoz segítjük hozzá. Munkavégzésünkre a gyorsaság és precizitás a jellemző, ügyfeleink elégedettségénél nincs fontosabb a számunkra. Gyártóként mindezt a lehető legkedvezőbb áron tudjuk az Ön számára biztosítani. Valódi komfortot üvegezett szerkezetekkel valósíthatunk meg, megfelelő árnyékolók alkalmazásával kombinálva. A lehetőségek szinte határtalanok. A fő szempont mire szeretné használni a beépített teraszt, ennek ismeretében már könnyen megtervezhető a legideálisabb, legjobban használható és kihasználható megoldás. A variációk száma végtelen beleértve a számos kiegészítési lehetőséget: fűtés, árnyékolók típusa és mozgatási módja, világítás.

Hogyan előzhetem meg, hogy a könnyűszerkezetes teraszom energiarablóvá váljon?

Az energia tudatos építés hosszú távon mindig remek befektetés. A már meglévő terasz zárttá tételével, amely megfelelő szigeteléssel van ellátva jelentős energia megtakarítást érhetünk el. Fontos szempont, hogy megfeleljen az építési előírásoknak. Általában a télikert a kevéssé kihasznált terasz beépítésével jön létre. A könnyűszerkezetes terasz beépítéssel mintha a nappaliját a szabadban helyezné el élvezve a természet szépségeit négy évszakon át, emellett a ház lakói számára energia megtakarítást is jelent.

A könnyűszerkezetes terasz beépítés nagy üvegfelületei hő csapdaként működnek

A könnyűszerkezetes terasz beépítés eredményeként létrejövő nagy üvegfelületek aktív hő-csapdaként összegyűjtik a nap sugarait, a meleget átadják a falaknak, ezzel is csökkentve a fűtési költségeket az épület hő háztartásának javításával. A jelentős fényhozam pedig forintokban nem mérhető, de annál sokkal fontosabb eredményt is hoz. Az élettanilag fontos hormonjaink termelését szabályozza, ezzel javítva fizikai és szellemi aktivitásunkat, életminőségünket. Végeredményben a télikerttel csakis előnyökhöz juthatunk. A terasz tájolására érdemes figyelmet fordítani, hiszen egyáltalán nem mindegy mennyi napfényt kap a könnyűszerkezetes beépített teraszunk.

Könnyű szerkezetes terasz beépítés-kor Északi oldalra lehetőleg ne tervezzünk teraszt, mert széljárta és kevés napfényt kap. Déli vagy délkeleti tájolással érhetjük el a legkedvezőbb eredményt, de ha nem áll módunkban befolyásolni a terasz fekvését valamilyen okból, akkor árnyékolással illetve szélfogókkal tudjuk kellemesebbé tenni a teraszunkat. A zajcsökkentésre és a kíváncsi pillantások elkerülésére széles választékban állnak rendelkezésre a különböző szebbnél szebb üvegek. A télikert gyártásban áttörést jelentettek a műanyagból készült télikertek. Alapanyaguk UV stabilizált PVC, amely acélmerevítéssel van ellátva. Az alapszínük fehér, de festhetőek és számos famintás fóliabevonat választható amelyekkel szinte tökéletes fahatás kelhető. Az energiatakarékosságot a gumitömítések is támogatják. A hőszigetelt üvegfelületekkel, hő hídmentes profilokból készült télikert az éve jelentős részében a nappalival egybenyíló térként használható.

Könnyűszerkezetes terasz beépítés, mint a komfortnövelés eszköze

A könnyűszerkezetes terasz beépítés sokféle módon teheti komfortosabbá otthonát. A terasz beépítés legnagyobb előnye, hogy az időjárás ezentúl semmilyen programot nem törhet derékba. A beépített teraszon elhelyezett virágok, cserepes növények mediterrán hangulatot csempésznek otthonába és a nagy üvegfelületek miatt extra fénymennyiséggel áraszthatja el otthonát javítva ezzel a lakók életminőségét. Tapasztalatból tudjuk, hogy az esős, borongós napokon a hangulatunk is sötétté válik. A szervezetünk boldogság hormontermelése összefüggésben van a napfényes órák számával.

A könnyűszerkezetes beépített terasz szinte mindig a család kedvenc közös helyiségévé válik és a családi baráti összejöveteleknek is helyet biztosíthat. Megfelelően megtervezett szellőztetéssel és árnyékolással négy évszakon át használható új nappali tulajdonosává válhat általa.
Előfordul, hogy medence vagy jakuzzi hosszabb időn át való használatára keresünk megfelelő megoldást. A télikert alkalmas a medence lezárására, lényegesen meghosszabbítva a használati idejét. Könnyűszerkezetes terasz beépítés-e után a trópusi növényekkel valódi édenkertet varázsolhat sok kellemes órát biztosítva a családja és barátai számára.
Az éttermek és kávézók gyakran rendelkeznek terasszal amely sajnos ha teljesen nyitott túlságosan ki van téve az időjárás szeszélyeinek és nem feltétlenül vonzó a vendégek számára. A terasz zárttá tételével felturbózhatja forgalmát. A könnyűszerkezetes beépített terasz oldalfalai nyári időszakban nyithatóak toló vagy harmonika szerkezetekkel.

konnyuszerkezetes-terasz-beepites
Kőnnyűszerkezetes terasz beépítés

Télikert tető megoldások

télikert tető amellett, hogy sok fényt képes beengedni a hő terhelése a kellemesnél lényegesen magasabbá válhat, erre remek megoldást nyújt a karos napellenző vagy más az ön által preferált megoldás. Ideális esetbe a tetőszerkezet fix és az oldalfalak nyithatóak. A tető anyaga lehet sima üveg, napvédő üveg vagy polikarbonát.

Télikert fűtési lehetőségek

Ajánlott a hőáramlással működő,  konvenciós fűtési mód használata a lezárt teraszon, télikertben. A levegő mozgatására azért van szükség, mert azonos hőfokon mozgó levegő sokkal nagyobb mennyiségű nedvességet képes magában tartani, így akadályozva meg, hogy túl sok  lecsapódó pára lepje be az üvegfelületeket.
Télikertek esetében nem javasoljuk a padlófűtés használatát. Kellemes hőérzetet érhetünk még el a hősugárzóval, amely egy bizonyos körben érezteti a hatását.
Könnyű szerkezetes terasz beépítés-kor kedvelt fűtési megoldás még a légforgatós szegélyfűtés, amellyel csökkenthető az üvegfelületekből áramló hidegérzet és a páralecsapódást is megakadályozza. Ugyanezt az eredményt érhetjük el a falak mentén elhelyezett kisméretű radiátorokkal.
Parapet fal kialakításával az asztaloknál ülők számára melegebb érzetet biztosít, amellett a párkány is díszíthető növényekkel, kisebb dísztárgyakkal. A fűtés megtervezése mindenképpen szakember feladata.

Télikert szellőztetés

A tervezés egyik sarkalatos pontja az ideális nyílászárók kiválasztása és elhelyezése. Az elsődleges cél a nyári időszakban való minél nagyobb nyithatóság. Ezt nyilván minél több nyílászáró beépítésével érhetjük el, aminek tulajdonképpen csak a költségkeretünk szab határt. A könnyűszerkezetes terasz beépítés-nél az ideális télikert szinte teljesen nyitható oldalfalakkal rendelkezik.
Ha az ideális állapotnál bármilyen okból kevesebb nyílászárót tervezünk a télikertbe akkor a legmagasabb illetve a legalacsonyabb pontokon elhelyezett vagy az átellenes sarkokon elhelyezett nyílászárók. Sávszellőzők beépítésére is van mód, amelyeket akár folyamatosan nyitott állapotban is tarthatunk. Légkondicionáló berendezéssel kiegészíthetőek vagy kiválhatóak a fenti lehetőségek.
A medencét vagy jakuzzit körülvevő télikert esetében  használaton kívül tanácsos letakarni a vízfelületet a párolgás lecsökkentésre. Párátlanító szellőztető berendezés beépítésével valamint a ház lakóterétől való szeparálással megakadályozhatjuk a nedvesedés okozta károkat bútorainkban.