Télikert tető

Télikert tető

A télikert tető az egyik meghatározó látványeleme a télikerteknek. Különféle stílusú és funkciójú rendszereket kínálunk. A hőszigetelt, nappaliként használható télikertjeink illetve teraszbeépítéseink tetői lehetnek modern, minimalista, vagy klasszikus viktoriánus vonalvezetésűek.

A télikert esetében a télikert tető nagyon fontos követelményeknek kell, hogy megfeleljen: állnia kell az időjárás viszontagságait, megfelelően szigetelnie kell a víz ellen, a hideg ellen, és nap üvegház-hatást okozó melegítő hatása ellen. A vízzárást többszörös tömítő és pára-elvezető rendszer biztosítja. A lehűlést a tetőszerzet és az üveg jó hőszigetelése biztosítja. A hősugarak ellen napvédő üvegek sorát tudjuk kínálni, melyek többsége ma már nem a sötét színével véd a napsugarak ellen, hanem teljesen átlátszó, így nem csökkenti a beérkező fény mennyiségét. A napvédő üveg mellett vagy helyett intenzíven benapozott tetők esetében tetőárnyékolót is ajánlunk.

A télikert tető-k, előtetők, pergolák, kocsibeállók szintén nagyon divatosak manapság. Minőségi, könnyű és precízen tervezett elemeinkkel a mai kor igényeinek megfelelő, tartós és esztétikus megoldást kapunk. A hőszigeteletlen mobil télikertek korábban inkább a déli országokban voltak jellemzőek. A téli kert tető mostanában viszont kezd teret hódítani nálunk is, mivel sok esetben ez jelenti az egyedüli megoldást.

A tető és a napfény

A terasz beépítés egyik nagy előnye, hogy úgy élvezhetjük a természet közelségét, hogy közben biztonságban érezhetjük magunkat. Kevés kellemesebb élmény van annál, mint a fűtött melegben élvezni a kinti hóesést, vagy a karosszékünkben ülve hallgatni a nyári zápor hangjait. Ezeket az élményeket tartottuk szem előtt, amikor télikert tetőink kínálatát összeállítottuk. Válogasson széles termékpalettánkról, és találjon megfelelő tetőt bármilyen építészeti megoldáshoz!

UV védelemmel

Azon ügyfeleinknek, akik nyáron is akadály nélkül és mégis biztonságban szeretnék élvezni a télikert tető kialakításán keresztül érkező napfényt, ajánljuk télikertjük árnyékolására az úgynevezett solar üveg beépítését, amely egy speciális árnyékoló réteggel van bevonva.

Bizonyítottan akár a káros napsugarak 70%-át is képes megszűrni az UV védelemmel ellátott solar üveg. A téli kert tető használata teljesen zavartalan, így párjával együtt éjjel – minden különösebb teendő nélkül csodálhatja meg télikertjéből az éjszakai csillagokat.

Az oldalak üvegfelületein át érkező erős napfény ellen a télikert tető nyílászáróival azonos színre festhető, kiváló minőségű alumínium redőny alkalmazását javasoljuk, mely hosszú élettartamával, hő és hangszigetelési képességével az időjárási viszonyoktól függetlenül, télen-nyáron megállja a helyét. Igény esetén különlegesen hőszigetelt redőnyöket is tudunk ajánlani.

telikert-teto
télikert tető