Terasz beépítés ötletek

Terasz beépítés ötletek, terasz beépítési ötletek

A terasz beépítés ötletek divatja szerencsére erősödőben van. Terasz beépítési ötletek segítségével sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy életterüket bővítsék, komfortosabbá tegyék, és erre ma már színvonalas megoldások egész sora érhető el az építkezők, tervezgetők számára.

Ugyanakkor azt is tapasztalhatjuk, hogy egy ilyen – nem is kis értékű – beruházás sokszor átgondolatlanul, koncepció nélkül valósul meg. Az építtető néhány kép és a pénztárcája alapján dönt, és sajnos utólag derül csak ki, hogy nem a számára legjobb megoldást választotta. Terasz beépítés ötletek lejebb!

terasz-beepites-otletek
Terasz beépítés ötletek

Terasz beépítés ötletek

Érdemes végigvenni, hogy ha kötöttség nélkül tervezgethetünk egy teraszt, akkor a legegyszerűbb megoldástól a legbonyolultabbig milyen lehetőségeink vannak.

  1. Komfortosabb és erősebb terasz beépítési ötletek megvalósítási lehetséges az üvegezett szerkezetekkel. Az alapmegoldás az üvegezett tető – hasonlóan egy sima napellenzőhöz –, csak ez természetesen fix megoldást jelent. A fényt tökéletesen átengedi, természetesen a napsugarakat is, és teljes védelmet biztosít az eső ellen.
  2. Jobb árnyékoló hatást érhetünk el, ha a behúzható motoros redőny árnyékoló az üvegborítás külső oldalára kerül. Ez nyári nagy melegekben optimális megoldás.
  3. A terasz be építés ötletek-nél már a zárt télikert irányába halad az a megoldás, amikor a teraszt oldal felől is bezárjuk, nagy nyitható toló-bukó vagy harmonika ajtó elemekkel beszerelve. A teljesen zárt állapot fokozatosan igényelheti a külső árnyékolást, hiszen e nélkül túlmelegedne a télikert. A nyitható oldalelemek egyszerre teremtik meg szabadság érzést és a téli védelmet.
  4. Végül a teljesen zárt télikert irányába haladva üvegezéssel teljesen zárttá tehetjük teraszunkat. Ez már tulajdonképpen a lakás kiegészítését jelenti egy új, világos helyiséggel, de az időjárás elleni védelemmel. A nyári túlmelegedés ellen ezt a megoldást mindenképpen védeni kell egy behúzható külső tetőárnyékolóval.
  5. Keleti, nyugati tájolás esetén a keret nélküli üvegezéssel bezárt télikertnek az oldalfalát is ajánlatos árnyékolni – „télikert árnyékolóval”.

A lehetőségek számbavételé­hez kinek-kinek a saját terasz beépítés ötletek által kell mérlegelnie. Ön dönti el, hol és mennyi védelmet szeretne a nap, eső, szél, idegen tekintetek ellen, és mennyire szeretné beengedni vagy kizárni a külvilágot, mi megvalósítjuk Önnek. Csak a képzelete szab határt a terasz beépítési ötletek végtelen variációinak beleértve az összes kiegészítőt: világítás, fűtés, árnyékolók mozgatása, irányítása – kényelmesen, gombnyomásra, távirányítással, programozással.

terasz-beepitesi-otletek
Terasz beépítési ötletek