Előtető

Védelem a bejáratnak

Előtető. Régen minden házépítő tudta, hogy a bejárat védelme különösen fontos. Ami régen volt a tornác, ma az az elő tető: védelem az érkezőnek, a távozónak.

A tapasztalat azt mutatja, hogy ha egy ház bejárata fölött nincs előtető – előbb utóbb kerül rá. Az elő tető egyszerre nyújt védelmet a bejáratnak és a kulcsát keresgélő hazaérkezőnek vagy a bebocsátásra váró vendégnek. Mennyivel jobb zuhogó esőben, szállingózó hóban vagy esetleg bántóan erős napsütésben az előtető védelmében megérkezni, vagy távozni az otthonából.

Kell-e nekem előtető?

Az elő tető legfontosabb funkciója a védelem. Védi a bejáratot az esőtől, hótól, a nap káros sugaraitól és ugyanígy védi ezektől a megérkezőt és távozót is. Ezen kívül is sok előnytelen helyzetet megoldhat, ha előtető építésbe fog!

Mire is jó az előtető?

 1. Védi a bejáratot, az érkezőt és a távozót.
 2. Használhatóvá tehet eddig nem használt teraszt, erkélyt, ha részben vagy egész befedjük előtetővel.
 3. Terasza vagy erkélye befedésével olyan átmeneti teret hoz létre a lakásához csatolva, ahol egyszerre van a szabadban és mégis védett helyen.
 4. Az elő tető nagyban növeli terasza vagy erkélye burkolatának élettartamát.
 5. Előtető építése oldhatja meg azt a problémát, ha bizonyos helyiségekbe csak a szabadban tud átmenni – így már nem okoz gondot a műhelybe, garázsba közlekedés száraz lábbal esőben is.

Hová építsek előtetőt? Milyen típust válasszak?

Előtetőre ott van szükség, ahol szeretnénk fedett életteret létrehozni, de nem akarjuk azt teljesen bezárni: bejáratnál, terasznál, erkélynél. Mindenképpen javasoljuk a polikarbonát vagy üveg fedésű elő tető építését, mert így nem veszünk el napfényt a benti tértől. Érdemes jó minőségű anyagokban gondolkodni, mert egy szépen kivitelezett előtetőből később könnyen lehet szuper télikert.

Előtetője lehet műanyag, fa vagy alumínium profilú, teteje készülhet üvegből, hőszigetelt üvegből vagy polikarbonátból (a polikarbonát tetőhöz mindig alumínium profilt használunk). Formája alapján választhat az alábbiak közül:

 • egyenes előtető
 • íves előtető
 • alakos előtető
 • kerekített előtető

Jó tudni!

 • Amennyiben a tervezett előtető 1 méternél nagyobb távolságra nyúlik ki a falból, tartólábakkal támasztjuk alá.
 • A polikarbonát lemezek lehetnek, áttetsző, bronz, opál /tej/ színűek.
 • Különleges igényeivel is fordulhat hozzánk! Ha például edzett üveg, alakos vagy színes fedést szeretne, jelezze nekünk és ez alapján fogjuk elkészíteni az árajánlatot.
 • Nem készítünk hagyományos anyagokból előtetőt, mert nem időtállóak.

Nézze meg referenciáinkat és találja meg a legjobb megoldást! Bizonytalan? Keressen bennünket elérhetőségeinken, szívesen segítünk!

Hogyan zajlik az előtető tervezése, gyártása, építés

Elhatározta, hogy előtetőt építtet bejárata, terasza vagy erkélye fölé. De hogyan lesz a tervből valóság? Íme a folyamat:

 1. Ajánlatkérés. Kérjen egy ajánlatot itt az oldalon és adja meg a beépítendő terület paramétereit.
 2. Árajánlat küldése. A beérkezett adatok alapján hamarosan elküldjük az ajánlatot.
 3. Elő tető helyszíni felmérése. Munkatársaink felkeresik Önt és felmérik a területet, megmutatják a minta profilokat, pontosítják a terveit, javaslatokat tesznek.
 4. Pontosított árajánlat. A helyszíni szemle alapján elküldjük a pontos árajánlatot.
 5. Szerződés. Ha elfogadja az ajánlatunkat, megkötjük a szerződést az adott munkára.
 6. Előleg befizetés. A gyártást szerződésben foglalt előleg befizetése után kezdik meg munkatársaink.
 7. Gyártás. A felmért paraméterek alapján legyártjuk új előtetőjéhez a profilokat. A fehér profilok esetében 3-4 hét, színes profilok esetében 4-5 hét a várakozási idő.
 8. Szállítás. A kész anyagokat előzetes egyeztetés után a megadott címre szállítjuk.
 9. Összeszerelés. Munkatársaink a helyszínen felszerelik az előtetőt.

Fontos! Kisebb előtetőknél nagyobb a formai választék és ezeket tudjuk falra szerelni, nagyobb fesztávolságnál már támasztólábak szükségesek!

eloteto
előtető

Miért válasszam a Partner-Doors Kft.-t előtető gyártásához és építéséhez?

Elsősorban azért, mert sok-sok előtetőt terveztünk, gyártottunk, építettünk már. Sokféle helyzetet láttunk, sokféle elképzelést és nehéz szituációt oldottunk már meg. A gyakorlati tapasztalat nagyon fontos, ha sokáig szolgáló és valóban kényelmes hatásos védelmet nyújtó előtetőt szeretne otthonába. Munkatársaink igazi szakemberek: ismerik a szakma titkait, sok-sok gyönyörű télikert, előtető, beépített terasz dicséri a kezük munkáját. Magyarországi székhelyű cégként a minőségi munka mellett törekszünk arra, hogy a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást nyújthassuk a megrendelőinknek, előtetőinket 60000-80000 Ft/nm áron kínáljuk. Szóval 5 nyomós érv is szól mellettünk:

 1. Évtizedes tapasztalat, rengeteg előtető, sok kreatív megoldás és meggyőző referenciamunkák hosszú sora.
 2. Az előtető építés, elő tető gyártás és előtető szerelés terén magasan képzett, kipróbált és megbízható szakemberekkel dolgozunk.
 3. Német minőséget kaphat magyar árakon – mivel cégünk magyarországi székhelyű. Miért is fizetne ki egy vagyont egy praktikus előtető építésért?
 4. Sok-sok lehetetlennek tűnő alaprajzzal, szituációval találkoztunk már, ami csiszolt a kreativitásunkat. Keressen bátran akkor is, ha nem egyszerű a feladat, segítünk a gondolkodásban!
 5. Sok elégedett ügyfelünk véleményére támaszkodva mondhatjuk, hogy szépen dolgozunk: az Ön előtetője nagyon hosszú ideig védi az otthonát!

Kérjen árajánlatot>>>