Erkély beépítés mennyibe kerül?

Erkély beépítés mennyibe kerül – milyen előnyünk származhat belőle?

Hogy az erkély beépítés mennyibe kerül az sok mindentől függ. A szabadban eltöltött idő, friss levegő és a napfény jótékonyan hat az emberi szervezetre és segít a jó közérzet kialakításában.

Az időjárás sajnos ritkán teszi lehetővé hosszabb idő eltöltését az erkélyünkön, mivel az épület fekvésétől függően az erkélyt akár órákon keresztül süti a nap, főleg nyáron. Az erős napsütés mellett az erkély a szélnek, valamint esőnek is ki van téve, ezek pedig még tovább csökkenthetik a szinte csak nyáron használható erkély terét és funkcióját.

A rossz időjárás beköszöntével az épülethez tartozó erkélyünket általában csak tárolásra tudjuk használni. Az itt tárolt tárgyaink viszont folyamatosan ki lesznek téve az időjárás hatásainak, eláznak, megfagynak stb.

Miért előnyös az erkélyünk beépítése?

Növelhető lakótér

A lakáshoz tartozó erkély beépítésével megnövelhetjük a szomszédos szoba méreteit, ennek köszönhetően nappalink vagy hálószobánk tágasabb lehet. A megnövelt alapterületnek köszönhetően otthonunk komfortja jelentősen megnőhet.

Télikert kialakítása, hogy a növényeink jól érezzék magukat

A természet közelsége nagyon jó hatással van a szervezetünkre. Rengeteg ház erkélyén láthatunk odatelepített növényeket, ezek közül sokat a téli évszakban be kell vinnünk a lakásba, és ott kell tárolnunk legalább tavaszig.

A teraszunk beépítésével egy fagytól és széltől védett télikertet hozhatunk létre, ahol növényeink és az azokhoz szükséges eszközök védve vannak az időjárástól. A hőszigetelt nyílászáróknak köszönhetően akár egzotikusabb, időjárásra érzékenyebb növényeket is tarthatunk itt, függetlenül az időjárástól.

Védett tároló kialakítása

A panellakásokhoz tartozó erkélyeket sokan a ritkán használt eszközeik, szerszámaik tárolására használják. A rossz idő beköszöntével az itt elhelyezett értékeink akár tönkre is mehetnek, amennyiben eláznak vagy megfagynak télen.

A nyílászárókkal beépített erkély biztonságos tárolást tesz lehetővé, emellett rengeteg helyet is felszabadíthatunk lakásunkban anélkül, hogy kockáztatnák az értékeink épségét.

Erkély beépítés mennyibe kerül műanyag nyílászárókkal

Az erkély beépítés többféle alapanyagú nyílászárókkal lehetséges. Az épületben használt nyílászárókhoz hasonlóan általában fából vagy műanyagból készülnek. A műanyag nyílászárók egyre nagyobb számban fordulnak elő, köszönhetően a nagyon jó ár-érték arányuknak.

Ezek a nyílászárók a dupla gumiszigetelésnek, a profilok belsejében található légkamráknak, valamint a két illetve háromrétegű hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően kiváló hőszigetelést biztosítanak a beépített terasz egészére.

Erkély beépítés Budapesten és országosan

Budapesten, minden megyeszékhelyen, kistelepüléseken, országosan végzünk télikert építés, előtető, függönyfal, erkély beépítési munkálatokat, sőt külföldön Ausztriában, Szlovákiában is megtalálhatóak vagyunk.

Erkély beépítés mennyibe kerül?

Az árak nagyban függenek a beépítés méretétől, illetve megoldásától, hogy műanyagból vagy alumíniumból készülnek-e, milyen nyitásmódozatokat választunk és szükségünk van e speciális színre.

Kérje egyedi árajánlatunkat>>>

erkely-beepites
erkély beépítés

1 thought on “Erkély beépítés mennyibe kerül?”

  1. dr. Murányi Réka

    Sima négyemeletes 4. emeleti – tehát az erkély felülről szabad – részét és az oldalát szeretném beépíteni úgy, hogy legyen rajta dőlt féltető, és szúnyogháló, tehát – mivel két macskám van – minden olyan részhez legalább szúnyogháló kell, ahol kifér a macska, de nyitott vagyok bármilyen megoldásra. Ami még fontos, hogy az erkélyajtó üveges részére szeretnék egy macskaajtót fúratni ezen munka keretében, ha lehet. Erre kérek árajánlatot.

    Köszönettel:

    dr. Murányi Réka

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.