Erkélyek beépítése

Erkélyek beépítése – szabadtéri kapcsolat

A lakások mérete és beosztása nem mindig optimális. Ilyenkor bizony nagyon is szükség lehet arra, hogy az erkélyek beépítése megtörténjen. Sokszor életritmusunk, szokásaink nem igazolják, hogy a nyitott erkélyt jól kihasználnánk, a gyakorlatban nem szolgál semmire. Nehéz is egy olyan erkélyen pihenni, olvasgatni, amitől 30 m távolságban egy 10 emeletes háztömb tornyosul, és onnan 50 ablakból van rálátás a mi erkélyünkre. Ezekből az erkélyekből sokszor tároló válik, ide kerül a bicikli, a szennyes ruha és a zöldségtároló is. Ez bizony nem esztétikus látvány, sem kívülről, sem belülről. Ennél már jobb, ha beépítéssel a szoba részévé tesszük az erkélyt, megnövelve a lakás hasznos területét és funkcióját.

erkelyek-beepitese
Erkélyek beépítése

Hőszigetelt beépítés

Hőszigetelt erkélyek beépítése. A külső nedvesség, esővíz bejutásának megakadályozására ma már precíz rendszerek állnak rendelkezésre. Lényeg, hogy pontos illesztésekre és gondos tömítésre van szükség az eredeti falazat és az új falrendszer, illetve beépített nyílászárok között, és gondoskodni kell a felülről jövő víz kivezetéséről. Legyünk biztosak abban, hogy ha egy beépített erkély fölött nyitott erkély van, és annak a csapadékvíz elvezetése, kivezetése nincs gondosan megoldva, akkor az a víz utat fog találni magának a beépített részbe, mi a csatornát pont ezért ajándékba adjuk ügyfeleinknek.

Mivel az utólagos külső oldali szigetelés nem mindig egyszerű, sőt, bizonyos esetekben egyáltalán nem oldható meg, cégünk kizárólag hőszigetelt rendszereket épít.

Hogyan oldjuk meg a fűtést?

Az építészetileg tökéletesen kivitelezett erkélyek beépítése után rendszerint szükség van a fűtés módosítására is. Akár a fűtőtest erkélyre helyezésével vagy padlófűtés kiépítésével.

Az erkélyek beépítése, loggiák beépítésének legfőbb előnye, hogy erkélyünk a beépítés után évszaktól függetlenül használhatóvá válik.
Sokan használják erkélyüket tárolási célokra, ám a beépítetlen erkély nem nyújt védelmet az időjárás viszontagságaival szemben. Erre is megoldást jelent az erkély beépítése hőszigetelt profilokkal.
A lezárt erkélyt akár növényekkel is tele rakhatja, ha szeret “kertészkedni”.

Kérje ingyenes árajánlatunkat szaktanácsadóinktól!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.